Dirigent

“Zingen is mijn grootste passie, mijn passie is mijn werk. Als dirigente mag ik de individuele stemmen in een groep samen laten smelten tot prachtige harmonieën. Dit zorgt voor verbinding en veel plezier in de groep. Ik wil mensen uit hun comfortzone halen en hen daardoor nieuwe dingen over zichzelf en elkaar laten ontdekken. Dat ik hier mijn werk van heb kunnen maken is fantastisch leuk!”

Marleen (1989) start in 2009 met haar bachelor Docent Muziek aan het Utrechts Conservatorium, waar ze in 2015 met een 8 afstudeert. Gedurende haar bacheloropleiding zingt Marleen bij Close Harmony Koor Leeuwenhart in Utrecht, waar ze haar eerste ervaringen in de wereld van lichte-muziekkoren opdoet. Als dirigent Tijs Krammer in 2014 aangeeft te stoppen als vocaal leider van Leeuwenhart, neemt Marleen als interim-dirigente tijdelijk het stokje over.

Nadat Leeuwenhart verder gaat met een nieuwe dirigent is het voor Marleen ook tijd voor een nieuwe uitdaging: in 2015 gaat ze zingen bij Vocal Group Pitch Control in Den Haag, destijds onder leiding van Merel Martens. Omdat haar passie voor het zingen en het leiden van lichte-muziekkoren is aangewakkerd, start Marleen in 2015 ook met de opleiding Dirigent Lichte Vocale Muziek o.l.v. Tijs Krammer, Hans van den Brand en Marieke Snijders. Deze rondt zij in juni 2016 af met een 8,5.

Nog lang niet uitgeleerd en geïnspireerd door het concept van The Intelligent Choir, een methode die in Denemarken ontwikkeld werd door Jim Daus Hjernøe en door Merel Martens en Jesper Holm naar Nederland werd gebracht, startte Marleen in september 2016 met een Masteropleiding Vocal Leadership.

Naast haar werkzaamheden voor Popkoor Koffer is Marleen werkzaam als co-conductor bij MAZE Voices uit Rotterdam. Ook geeft zij in het hele land workshops en koorcoaching.